12 september 2016

UX-Design

Laten we beginnen met verwarring weg te halen rondom de term UX-Design (een andere term is bijvoorbeeld Interaction Design). Het is een moderne term voor webdesign anno 2016 maar dan rekeninghoudend met alle gebruikersgemakken die bezoekers vandaag de dag, wenselijk, sterker nog vanzelfsprekend achten. Op basis van talloze onderzoeken met A/B-testen is inmiddels duidelijk hoe het klikgedrag loopt voordat een bezoeker echt een contactmoment maakt via een website. Needmachine gebruikt deze onderzoeken om deze voor haar klanten toe te passen.

Een UX designer of user experience designer is iemand die het bezoeken van website tot een aangename gebruikservaring maakt. Meestal gaat het hier om websites en apps. Het gaat dan vooral om de gevoelservaring terwijl de conversiedoelstellingen niet worden verloochend. Het creëren van interactie tussen de bezoeker en de website is vaak het ultieme doel. Het is een samenspel tussen emotie en visuele touchpoints waardoor de website als prettig wordt ervaren. Ook worden de psychologische beïnvloedingsfactoren meegenomen in het webconcept.

Zoals gedefinieerd door de Amerikaanse UX designer Stephen P. Anderson zijn er de volgende argumenten waardoor een website kan uitstijgen boven de middelmaat en dat zijn.

  • Betekenisvol (meaningful)
  • Functioneel/nuttig (functional/useful)
  • Plezierig (pleasurable)
  • Gebruiksvriendelijk (convenient)
  • Betrouwbaar (reliable)
  • Bruikbaar (usable).

We kunnen bogen op bijna twintig jaar ervaring in de ontwikkeling van websites.

UX-design, webontwikkeling vind plaats onder vlag van onze webbouw-afdeling opererend onder Dommelweb.