13 september 2016

Optimaliseren (SEO)

Wat is SEO-copywriting?

Copywriting is het schrijven van wervende teksten meestal voor reclamedoeleinden. SEO staat voor Search Engine Optimization (in het Nederlands noemen we dat zoekmachine-optimalisatie). Bij deze werkzaamheden en wordt de website beter vindbaar gemaakt voor de zoekmachines. Dit zijn hoofdzakelijk Google en in mindere mate Bing. Een SEO-copywriter is dus iemand die als tekstschrijver wervende teksten voor je site schrijft, waarmee je bovenaan komt in de zoekmachine.

Door goede SEO copy-writing verander je website-bezoekers in klanten. Je overtuigd ze jouw product af te nemen of contact op te nemen. Needmachine schrijft vanuit twee invalshoeken. Één, bovenaan komen in de zoekmachines. Twee, met zoveel mogelijk overtuiging proberen te bezoeker te verleiden tot het maken van contact of, in de meeste gevallen, het bestellen van een product.

Creatief goed uitgedachte teksten dus die tegelijkertijd geoptimaliseerd zijn, zorgen ervoor dat je website beter vindbaar wordt. Daarnaast dragen een goede tekst bij aan de verkoopkracht van de website.

Als je de teksten namelijk goed opbouwt dan verbeteren ze ook de leesbaarheid en de overtuigingskracht van je website. Een goede vormgeving die samengaat met de teksten doet de rest. Wetenschappelijke onderzoeken hebben dat ook aangetoond.

Needmachine heeft jarenlange ervaring opgebouwd  met het schrijven van doordachte SEO-teksten die gericht zijn op de doelgroep. Eerst deden we dat vanuit Dommelweb waar we Maaskant Reizen, GITP en Mitsubishi bediend hebben met hun internetmarketing. De ervaring gaat nog verder terug naar smulweb.nl waar ik nog graag nog romantisch over door mag mijmeren maar dat dat is niet waarvoor u hier bent.

De teksten op je website verhogen dus zowel het aantal bezoekers en als het goed vergroot het ook de omzet. Als ze goed zijn natuurlijk!

Met hoogwaardige copywriting brengt Needmachine de verkoopeffectiviteit (oftewel het conversievermogen) van je website naar het volgende niveau. Goede bezoekers waar we klanten van maken!

Als je meer wil weten over SEO-copywriting neem dan met ons contact op.