13 september 2016

Optimaliseren (SEO)

Wat is SEO-copywriting? Copywriting is het schrijven van wervende teksten voor reclamedoeleinden. SEO staat voor Search Engine Optimization (in het Nederlands noemen we dat zoekmachine-optimalisatie). Bij deze werkzaamheden wordt de website beter vindbaar gemaakt voor de zoekmachines. Deze zoekmachines zijn hoofdzakelijk Google en in mindere mate Bing.

Een SEO-copywriter is dus iemand die als tekstschrijver wervende teksten voor je site schrijft, waarmee je bovenaan komt in de zoekmachine. Voor het goed neerzetten van deze optimalisatie onderscheiden we drie werkgebieden te weten:

  • keywords-analyse. Zoekwoorden worden vergeleken met zoekopdrachten van uw doelgroep.
  • keywords-mapping. Het groeperen en in kaart brengen van deze zoekwoorden. Vragende zinnen bijvoorbeeld worden meegenomen. Bijvoorbeeld: Hoeveel duur is een Samsung-telefoon?
  • Keywords-integratie. Het plaatsen van de belangrijkste zoekwoorden in de website in de broncode waarbij we meteen kijken naar de SEO-copywriting-gehalte van uw website.

Voor een basiswebsite wordt bovenstaande aangeboden voor € 450,- waarbij ongeveer twee dagen werk is gemoeid. Is de site groter? Dan maken we daar een maatwerk-opdracht van.

Door goede SEO copy-writing verander je website-bezoekers in klanten. Je overtuigd ze jouw product af te nemen of contact op te nemen. Needmachine schrijft vanuit twee invalshoeken. Één, bovenaan komen in de zoekmachines. Twee, met zoveel mogelijk overtuiging proberen te bezoeker te verleiden tot het maken van contact of, in de meeste gevallen, het bestellen van een product.

Goede verzorgde SEO-teksten op je website zorgen ervoor dat de site veel beter vindbaar wordt in Google. Als je de teksten goed opbouwt dan verbeteren ze ook de leesbaarheid en de overtuigingskracht. Een goede vormgeving die samengaat met de teksten doet de rest.

Needmachine heeft jarenlange ervaring opgebouwd  met het schrijven van doordachte SEO-teksten die gericht zijn op de doelgroep. Eerst deden we dat vanuit Dommelweb waar we Maaskant Reizen, GITP en Mitsubishi bediend hebben met hun internetmarketing.

De ervaring gaat nog verder terug naar Smulweb.nl waar we graag nog romantisch over door mijmeren maar dat dat is niet waarvoor u hier bent. De teksten op je website verhogen dus zowel het aantal bezoekers en als het goed vergroot het ook de omzet. Als ze goed zijn natuurlijk!

Met hoogwaardige copywriting brengt Needmachine de verkoopeffectiviteit (oftewel het conversievermogen) van je website naar het volgende niveau. Zogezegd: “goede bezoekers waarvan we klanten maken”. Creatief goed uitgedachte teksten zorgen dat je website beter vindbaar wordt maar draagt ook bij aan de verkoopkracht. Als je meer wil weten over SEO-copywriting neem dan met ons contact op.

Tags: seo consultant den bosch, seo copywriting, seo expert, seo specialist.