Professionals in internetmarketing

Zoek
Sluit dit zoekvak.

E-mailmarketing

logo needmachine. SEO-copywriting, zoekmachineoptimalisatie en social media-marketing

E-mailmarketing, bedien je vaste klanten & fans met jouw verhaal.

De kracht van nieuwsbrieven worden onderschat.

E-mailmarketing is een geweldige manier om te communiceren met uw doelgroep, uw fans en vaste klanten. Aanbiedingen, last-minutes, nieuwe collecties. Ze willen het graag uit eerste hand horen en voelen zich vereert als ze persoonlijk via e-mail benaderd worden. Om uw e-mailcampagnes te optimaliseren, kunt u A/B-testen gebruiken om te bepalen welke aanpak het beste werkt bij uw doelgroep.

Om effectieve nieuwsbrieven te maken kunt u sjablonen gebruiken die zijn ontworpen om bij uw merkidentiteit te passen, zelfs als u geen programmeerkennis heeft. Er zijn veel gebruiksvriendelijke applicaties beschikbaar waarmee u afbeeldingen en tekstvakken kunt slepen en neerzetten, en u kunt uw nieuwsbrieven online testen voordat u ze verzendt om er zeker van te zijn dat ze foutloos zijn. La Posta bijvoorbeeld is een Nederlands nieuwsbrief-systeem met een drag- & droptechniek. U sleept heel gemakkelijk de plaatjes in een vak en er zijn standaardtekstvakken om de tekst in te zetten.

E-mailmarketing kan u helpen een groot publiek te bereiken en uw kansen op verkopen vergroten. Door rechtstreeks met uw binnenste kring te communiceren, kunt u gepersonaliseerde berichten aanbieden. Ondertussen worden profielen van uw klanten opgebouwd om daarna nog betere nieuwsbrieven aan hun te kunnen versturen. Zo wordt een trechter ontwikkeld die hen naar uw producten of diensten leidt.

Het is belangrijk om GDPR-toestemming te verkrijgen en de privacy van uw abonnees te waarborgen. Zij kunnen zich eenvoudig afmelden en en hun persoonlijke informatie uit de database verwijderen. E-mailmarketing kan ook meer verkeer naar uw website leiden, waar u snel met potentiële klanten kunt communiceren en hen meer informatie over uw producten of diensten kunt bieden.

Een goede copywriter is taalkundig onderlegd en heeft de meeste gevallen Nederlands of journalistiek gestudeerd. Hij heeft daarnaast kennis van psychologie en marketing. Iemand die een SEO-copywriter is, heeft ook wat kennis opgedaan over hoe psychologische beïnvloedingsfactoren via een beeldscherm werken. Welke kleuren handig zijn in bepaalde knoppen en hoe gebruiksvriendelijk een website opgebouwd wordt. Lees hier meer copywriting.

Needmachine kan uw partner zijn in het opstellen van spitsvondige nieuwsbrieven. Bekijk hoe wij spitsvondige content schrijven.