Professionals in internetmarketing

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe duur is Google Ads?

hoe duur is google ads?

Hoe duur is Google Ads?

Dat is erg afhankelijk van de kosten per klik. Deze kosten starten op ongeveer € 0,50 maar in een sterk competitieve markt zoals leningen of verzekeringen waar het customer life-time-value erg hoog is, kan het bedrag oplopen tot € 20,- per klik. Je betaalt voor de vertoningen en voor de posities op zoekwoorden van jouw website. Er zijn bijna altijd meerdere bieders.

Bied je meer dan de concurrent dan kruipt je website daarboven. De website komt met Google Ads boven de normale zoekresultaten. Het is ook mogelijk onder de zoekresultaten getoond te worden op de 1e pagina. Die bieding voor die positie is dan lager.

Het is dus opgezet volgens een veilingmodel. Andere factoren zoals de kwaliteitsscore en laadtijd van de website spelen ook een rol in de positie-toekenning.

Degene die het hoogste biedt, komt bovenaan de zoekresultatenpagina (SERP=Search Engine Result Page)  te staan. Onze strategie is daar niet meteen op te bieden. Het is goed mogelijk dat je meerdere klikken kan behalen voor hetzelfde geld met een iets een lagere positie. Het is namelijk niet zo dat je met een toppositie ook betere klanten krijgt. Dus je krijgt dan meer klikken voor hetzelfde geld. Gedurende het project wordt dit nauwgezet door ons gecontroleerd.

Een nauwgezet onderzoek bepaalt eerst je eigen posities op zoekwoorden en wordt er gekeken naar de posities van de concurrentie. Daarnaast kijken we naar kwaliteit van metatags en de broncode. Deze SEO-verbeteringen kunnen vaak snel doorgevoerd worden. Zoekwoorden die succesvol zijn in een ads-campagne kunnen worden meegenomen in de verdere optimalisatie.

De prijs van een klik wordt bepaald door de CPC, de kosten per klik. Aan de hand van de geschiedenis in van deze klikken is zeer nauwgezet in te schatten hoe duur Google Ads gaat worden. Via het biedingensysteem is het mogelijk per zoekwoord meer te bieden voor een hogere positie.

Het is belangrijk te weten dat Google Ads zeer goed werkt op regionaal niveau. Mensen klikken vaak gedachteloos op de advertenties. Een lokale klant is daarom snel terugverdiend!

De prijzen van van de klikken bij Google Ads-campagnes zijn zeer verschillend. Dit varieert van € 150 tot € 15.000,- per maand. Voor het bijhouden van de campagnes geldt een abonnement-systeem. Needmachine heeft abonnementen vanaf € 90,- per maand. Abonnementen van € 90,- zijn doorgaans kleinere regionale campagnes.

De kwaliteitsscore: minder betalen per klik maar wel rendement halen.

De kwaliteitsscore is een belangrijk uitgangspunt. Deze hangt samen met de SEO-kwaliteit van de landingspagina’s. Deze wordt bijna geheel bepaald door geboden informatie op de pagina’s. Andere randfactoren zoals laadtijd, server-bereikbaarheid en de inrichting van de afbeeldingen dienen ook in orde te zijn. Uiteindelijk zal dit leiden tot een hogere kwaliteitscore. Men hoeft dan minder te betalen voor de klikken want de kwaliteit van de landingspagina is reeds doorgelicht.

Een minder goed ingerichte website zal lager eindigen. Je moet dan ook meer betalen voor de advertenties. De kwaliteit van de website, de advertentie en de bestemmingspagina (landingspagina) bepalen uiteindelijk het rendement van de advertentie. Een project in online marketing heeft een minimale looptijd van  drie maanden. Het uiteindelijke doel is meestal meer klikken voor meer klanten. Ook naamsbekendheid is een belangrijk doel.

De resultaten van de campagnes worden gemeten via statistieken. Deze vertellen ons alles wat de klant gedaan heeft in zijn klantreis naar uw product of dienst. Deze statistieken worden maandelijks met u doorgenomen.

Needmachine werkt voor uiteenlopende bedrijven en organisaties. Bekijk onze cases van uitgevoerde projecten.

Doe de Quickscan!

In drie maanden naar een succesvolle website! Wilt uw bovenaan komen in Google? Laten we beginnen met een analyse van de huidige website. Binnen een dag krijgt u offerte.

In drie stappen naar de next level:
• Doe de aanvraag • Wij analyseren uw website en maken een prijsopgave.
• Na akkoord, wij optimaliseren uw website.

Na drie maanden betere prestaties van website door SEO, linkbuilding + (..eventueel) advertenties.