Professionals in internetmarketing

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Google Grants voor non-profit & NGO’s

Non-profit organisaties, NGO's en goede doelen-organisaties kunnen profiteren van het Google Grant-programma. Na een goedkeuringsprocedure heeft een liefdadigheidsorganisatie recht op € 8822,- ($ 10.000,-) advertentietegoed per maand. Hiermee kunnen bijvoorbeeld tekst-advertenties gelanceerd worden:

 • Advertenties in Google Ads: Google Grants-advertenties worden weergegeven op dezelfde manier als advertenties van commerciële bedrijven. Dit betekent dat goede doelen stichtingen dezelfde mogelijkheden hebben om hun advertenties te targeten en te optimaliseren. Gerichte advertenties ook die op het juiste moment worden weergegeven. Ze worden weergegeven aan mensen die actief zoeken naar informatie over de missie en activiteiten van de goede doelen stichting. Dit zorgt voor een hogere betrokkenheid en conversie.
 • Een betere vindbaarheid in de zoekresultaten: Google Grants-advertenties kunnen helpen om de website van de goede doelen stichting hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen. Dit kan leiden tot meer organisch verkeer en leads.
 • Ledenwerving. Doordat de website meer vindbaar wordt zullen meer mensen lid worden.
 • Een inzamelingsactie voor een goed doel;
 • Fair-Trade shop promoten zoals we gedaan hebben voor de wereldwinkel (zie logo);
 • Genereren van meer donaties;
 • Een specifieke campagne promoten "redt het regenwoud".

Laat hier je gegevens achter zodat we je verder kunnen helpen met aanvragen van een Google Grant. Eventueel helpt Needmachine je ook met het opzetten van een effectieve Adwords-campagne.

We dragen graag ons steentje bij het aanpakken van grote vraagstukken en om de toekomst veilig te stellen voor onze kinderen.

Voorwaarden voor het verkrijgen van een Google Grant:

Om in aanmerking te komen voor een Google Grant moet een organisatie aan de volgende vereisten voldoen:

 • De organisatie moet een non-profitorganisatie zijn die zich inzet voor een algemeen nuttig doel.
 • De organisatie moet ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel.
 • De organisatie moet een website hebben die voldoet aan de criteria van Google.
 • De organisatie moet een CBF-Keurmerk of een CBF Verklaring van geen bezwaar hebben.
 • Heeft bij de belastingdienst de ANBI-status.
 • Er is een goed gevulde en up-to-date website die mobielvriendelijk is.

Het advertentie-tegoed in een Google Grant

Het bedrag van € 8822,- ($ 10.000,-) is per maand. Non-profitorganisaties die in aanmerking komen voor het Google Grants-programma, krijgen maandelijks € 8822,- ($ 10.000,-) aan advertentietegoed. Dit bedrag kan worden besteed aan zoekcampagnes om meer verkeer naar de website van de organisatie te genereren.

Het is dus niet eenmalig, maar een maandelijks bedrag dat kan worden opgebouwd. Als een organisatie in een maand niet het volledige bedrag van € 8822,- ($ 10.000,-) uitgeeft, blijft het resterende bedrag beschikbaar voor de volgende maand.

Er zijn wel een aantal beperkingen aan het Google Grants-programma. Zo is het maximum CPC (cost per click) voor Google Grants-campagnes $2,00. Daarnaast mogen Google Grants-campagnes alleen gericht zijn op zoekwoorden die relevant zijn voor de missie en activiteiten van de organisatie.

Organisaties die in aanmerking willen komen voor het Google Grants-programma, kunnen een aanvraag indienen via Needmachine

Hoe kun je Google Grants succesvol inzetten voor je organisatie?

Om Google Grants succesvol te gebruiken, is het belangrijk om een goede strategie te ontwikkelen. De volgende tips kunnen helpen:

 • Kies de juiste zoekwoorden: De zoekwoorden die je kiest bepalen wie je advertenties ziet. Zorg ervoor dat je zoekwoorden kiest die relevant zijn voor je missie en activiteiten.
 • Schrijf effectieve advertenties: Je advertenties moeten duidelijk en overtuigend zijn. Ze moeten potentiële donateurs, vrijwilligers of andere belanghebbenden aanmoedigen om actie te ondernemen.
 • Volg je resultaten: Het is belangrijk om je resultaten te volgen om te zien wat wel en niet werkt. Dit helpt je om je campagnes te optimaliseren voor maximale impact.

Google Grants kan een waardevol hulpmiddel zijn voor goede doelen stichtingen om hun missie en activiteiten te promoten en hun impact te vergroten. Door een goede strategie te ontwikkelen en je resultaten te volgen, kun je het maximale uit Google Grants halen. Online marketing bureau Needmachine kan je daarbij helpen.