Professionals in internetmarketing

Search
Close this search box.

Statistieken website

Statistieken van Google Analytics: de stuurknuppel online.

Onmisbaar gereedschap bij  internetmarketing zijn de statistieken. Google Analytics geeft prima overzichten over:

  • aantallen bezoekers.
  • bekeken pagina's.
  • hoe ze op de website terecht kwamen. Bijvoorbeeld via een link, zoekmachines of direct ingetikt websites-adres,

We gebruiken ook Search Consolé, de webmasterhulptools van Google. Deze geeft veel informatie over de stand van de techniek en gebruikte zoekwoorden voordat ze op uw site uitkwamen.

Google Analytics is met afstand het meeste gebruikte statistiekenpakket. Aan de hand van uw doelstellingen (KPI's, kritische prestatie indicatoren) richten we deze in. Echter Google gaat in juni 2023 stoppen met dit pakket. Git gaat over in Analytics G4 van Google.

Google Analytics biedt de mogelijkheid tot doormeten van uw online marketinginspanningen met conversietrackers (eCommerce-tracking en advance eCommerce).  Dat betekent dat we precies kunnen zien hoeveel producten er verkocht worden. We kunnen met de statistieken analyseren hoe de verhouding ligt betaalde klikken (Adwords) en organische (gratis) gegeneerde klikken. We koppelen de omzet aan de marketingkanalen (zie metroplan) en we kijken of de KPI’s behaald kunnen worden. De hamvraag hierin is of Adwords rendabel is.

 

Kortom Needmachine zorgt op gebied van Google Analytics voor het volgende:

  • Volledige Google Analytics implementatie van de gehele site.
  • Helder overzicht via een dashboard op basis van uw doelstellingen (KPI’s).
  • eCommerce-tracking en advanced eCommerce met conversietrackers.
  • Inzicht in effectiviteit van online marketing kanalen.
  • Is steeds op zoek naar verbeteringen.

 

Meer tools met gegevens

Cuutio is de ultieme tool die inzichten geeft in de stand van je website met de belangrijkste zoekwoorden t.a.v. websites van de concurrentie. Deze geeft een zeer heldere visualisatie van de actuele posities van zoekwoorden en je content-prestaties.

 

Leads-software

Er is ook software waarmee je kan zien welk bedrijf op je website is geweest. De bezoekers worden getoond door in te loggen in het dashboard van Snoobi/Prospekter. We hebben hier Lees meer op de apart pagina over online lead generatie.. Het is bijzonder interessant voor uiteenlopende B-2-B bedrijven.